عبدالحسین تیمورتاش یکی از مردان پرقدرت رضا شاه بود که سالها تصدی وزارت دربار را به عهده داشت و چون مورد اعتماد پهلوی اول بود در بسیاری از عزل و نصبها دخالت داشت. وی به دلیل تسلط بر زبان انگلیسی در حوزه روابط خارجی نیز امین خاص رضاشاه بود.
سبک و سیاق زندگی زنان حرمسرای قاجاری جای تامل دارد. تحرک اجتماعی در میان آنان بالاست و ممکن است از جایگاهی ضعیف به مرتبه ای بلند دست یابند. انیس الدوله سوگلی ناصرالدین شاه، که نام اصلی او فاطمه بود، خادم سوگلی پیشین ناصرالدین شاه بود که جیران نام داشت. مرگ او راه را برای فاطمه گشود تا همسر شاه قاجار باشد.
ماجرا به گوش ستارخان می رسد. ستار از سنگر به انجمن حقیقت میرود. زبان به نصحیت مجاهد زخمی می گشاید؛ پسرم تو نباید بمیری، ما به نیروی تو، به اراده آهنین تو نیز داریم؛ چرا راضی نمی شود زخمت را مداوا کنند؟ مجاهد به ستار اشاره میکند که گوشش را نزدیک دهان او ببرد. ستار خم می شود. مجاهد در او گوش او نجوا می کند؛ سردار من دخترم نگذاری لباس از تن من درآورند ...
نادر شاه افشار در سفری در معرض خطر قرار گرفت، یکی از صاحب منصبان، خود را سپر بلای شاه کرد و جانش را نجات داد. پس از آن شاه وی را به حضورش خواند و از او پرسید: چرا خود را در پیش من جای دادی؟
ناصرالدین شاه قاجار در عین آنکه در زمره اولین چهره هایی است که در تاریخ عکاسی ایران تصویرش بر صفحه "داگرئوتیپ" ثبت شده است، خود از پیشگامان تاریخ عکاسی در ایران به شمار میرود.ناصرالدین شاه قاجار در عین آنکه در زمره اولین چهره هایی است که در تاریخ عکاسی ایران تصویرش بر صفحه "داگرئوتیپ" ثبت شده است، خود از پیشگامان تاریخ عکاسی در ایران به شمار میرود....
ملک الشهرای بهار یا محمدتقی بهار در ۱۶ آبان ۱۲۶۵ هجری شمسی برابر در شهر مقدس مشهد متولد شد. وجه تسمیه «ملک الشعرایی» بهار نیز به پدرش میرزا محمدکاظم صبوری باز می گشت. فردی که مقام ملکالشعرایی آستان قدس رضوی در زمان ناصرالدین شاه را بر عهده داشت. مقامی که پس از مرگ پدر به دستور مظفرالدین شاه به محمدتقی رسید.
ثریا دختر خلیل اسفندیاری و اوا کارل در اول تیرماه ۱۳۱۱ در یک خانواده سرشناس بختیاری، متولد شد و سپس اروپا مسافرت نمود. انتخاب ثریا برای همسری محمدرضا پهلوی، به وسیله خواهر بزرگتر شاه در یک ضیافت در سفارت ایران در لندن، توسط شمس پهلوی انجام گرفت. مراسم ازدواج ثریا و محمدرضا پهلوی در 23 بهمن 1329 در تهران برگزار گردید. این ازدواج در نهایت در 24 اسفند ...
اعتماد السلطنه در کتاب "الماثر والاثار" درباره ی ورود کالاهای تجملی اروپا به خانه های ایرانی می گوید:"امروز هیچ خانه ای از اغنیاء و متوسطین ایرانیان نیست مگر این که البته به مقداری از اسباب زینت مابین افراط و اقتصاد آراسته شده است...
در سندی که در ادامه آمده است نامه ای از رضا خان را می بینیم که وی در دوره ای که درجه سرتیبی داشته آن را نگاشته است. نکته قابل توجه آنکه که در این نامه کوتاه حدود 20 غلط املایی به چشم می خورد.
در دوران قاجار روستاییان از سکونت در محل گذر جاده ی اصلی به خصوص معبر عبور قشون، خوداری میکردند. روستاییان واقع در سر راه قشون در فقر به سر می بردند چرا که بدون این که خودشان بخواهند محصولات آن ها به یغما برده می شد و اجازه ی هیچ گونه شکایتی نیز نداشتند . . .
دیدم قبله عالم کبک سه روزه با کباب جگر بلدرچین میل فرموده به اسهال افتاده اند. تکدر خاطر داشتند. فی الواقع خوف کردم. مخصوصاً که حکیم «طولوزان» هم فرانسه رفته. شاه فرمودند فلانی این شکم روش را چه کنیم؟ عرض کردم پادشاه فرانسه . . .
کار آیرم در شهربانی بیش از آنکه رسیدگی به اتهام رجال سیاسی باشد، پرونده سازی برای آنان بود. به طوری که به شاه نشان داده شود همه حدس های منفی اش درباره رجال کشور درست است.
در این تصویر برخی از مقامات نظامی ایران به دعوت کشورهای متفقین بعد از جنگ جهانی دوم به هنگام اهدای دسته گل بر قبر سرباز گمنام در فرانسه مشاهده می شوند. حال سوال این است که چه کسی بر سر مزار سربازانی که در جریان اشغال ایران توسط قوای متفقین جان خود را از دست داده بودند، ادای احترام می کند؟
طوفان شن اخیر در شهرستان فهرج کرمان باعث شد بخی عظیم از یک شهر قدیمی به روی زمین بیاید. آثاری از سفال، استخوان و دیوارهای خشتی شهر در این محوطه باستانی مشاهده می شود.
اعلامیه 9 ماده ای حکم می کنم صادره از سوی رضاخان رئیس دیویزیون قزاق. بعد از پیروزی کودتاچیان در سوم اسفند 1299 شمسی، رضاخان جهت کنترل و محدودسازی مخالفان کودتا و همچنین تحکیم پایه های قدرت کابینه کودتا، اعلامیه ای 9 ماده ای با هدف ایجاد ارعاب و وحشت و در نتیجه سرکوب مخالفان کودتا صادر نمود.
این موضوع باعث شد که رضاشاه نیز در نهایت خود از ساخت این راه آهن اظهار پشیمانی کرده و آن را اشتباهی بزرگ اعلام نماید. تاج الملوک یکی از همسران رضاشاه در این رابطه می گوید: «یادم هست که رضا دو سه روز بعد از اشغال ایران به من گفت: «تاجیجان ما خبط (اشتباه) بزرگی کردیم که پل ورسک را منهدم نساختیم... رضا تا پایان عمر همیشه غبطه میخورد که چرا پل ورسک را،...